
توجه کنید که اتاق خواب کودک ، مکانی است برای خوابیدن ، بازی کردن و ماندن کودک ، که باید از ایمنی کامل آن اطمینان حاصل کنید. نکات زیر یادآوری می کند که هر جزء از اتاق کودک باید چه ویژکی هایی داشته باشد تا خیالتان از بابت ایمنی کودک در اتاق خودش اطمینان داشته باشید
ایمنی رختخواب کودک
اگر کودک شما نوپاست دنبال تختخوابهایی بروید که جلویشان نرده داشته باشد تا وقتی کوچولوی شما غلت میخورد و یا روی تخت میایستد و بازی میکند به پایین پرت نشود. فاصله این نردهها نباید بیش از ۵ تا ۶ سانتیمتر باشد. اگر فاصلههای نردههای تختخواب کودک بیش از این باشد، ممکن است او گردنش را از بین میلهها عبور دهد و حتی موجب خفگی و یا شکستگی گردنش شود. تشک تخت باید بهطور کامل با گوشههای تخت هماندازه باشد. دیده شده است که گاهی گردن نوزادان بین تشک تخت و دیوارههای آن گیر کرده و حوادث خطرناکی مانند خفگی را به بار آورده است. فاصله تشک تا دیوارههای تخت نباید بیش از دو انگشت باشد. شما میتوانید این فاصله را با حولههای لوله شده پر کنید. وقتی کودک شما درون تخت میایستد، سعی کنید بالشها، توپ و اسباب بازیها را از درون تخت بیرون آورید چون کودک شما میتواند آنها را زیر پایش قرار دهد و از درون تخت به بیرون پرتاب شود. کودکتان را تا یک سالگی به پشت بخوابانید تا از خفگی او پیشگیری کنید.
طناب ، بی طناب
هر ریسمان یا طنابی را از دسترس کودکان و اتاق خواب کودک جمعآوری کنید. کودکان هنگام بازی ممکن است این ریسمانها را به دور گردنشان بپیچند و دچار خفگی شوند. تختخواب کودک را از سیمهای برق و تلفن، ریسمانهای تزیینکننده پردهها، طنابهای کارتونهای بستهبندی شده، ریسمان پستانک کودک باز کنید و اگر در اتاق خواب کودک اسباب بازیهایی وجود دارند که دارای ریسمان هستند، ریسمان آنها را باز کنید. شما میتوانید ریسمانهای پرده را جمع کنید و گره بزنید تا کودک به آن دسترسی نداشته باشد.
سبد اسباب بازی
بهترین گزینه برای نگه داشتن اسباب بازی های کودک، داشتن یک سبد اسباب بازی بزرگ بدون در است. اگر سبد دارای درب میخرید حتما توجه داشته باشید ، که در آن دارای لولایی باشد که به آسانی باز و بسته شود و حتما دارای منافذی برای عبور هوا باشد چون بسیاری از کودکان هنگام بازی عادت دارند، صندوق اسباب بازی را خالی کنند و خودشان در آن بنشینند. یک سبد بزرگ بدون در منفذدار برای بازی کودکان بیخطر است. اسباب بازیهایی که قطعات ریز یا تیزی دارند را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
کف پوش اتاق
بهتر است، کف اتاق کودک را با یک موکت یک تکه بپوشانید. از فرش های پرز دار اجتناب کنید زیرا این فرش ها، مکانی خوبی برای جمع شدن آشغالهای ریز هستند، که ممکن است کودک حین بازی کردن این آشغالها را در دهان بگذارد و همچنین اشیائ ریز برنده ممکن است، در این پرزها گیر کنند، و هنگام حرکت، باعث زخمی شدن کودک شوند. بهتر است از پارکت نیز استفاده نکنید، چون باعث سر خوردن کودک می شود.
ایمنی برقی اتاق
میتوانید با مشورت یک برق کار، پریزهای برق اتاق کودک را عوض کنید. پریزهای ویژهای وجود دارند که کودک نمیتواند به سیمهای برق درون آن دسترسی داشته باشد. شما میتوانید روی پریزهای برق معمولی هم درپوش نصب کنید. گاهی کودکان به سراغ پریز برق میروند و اشیای فلزی و سیمهای اسباببازیهای خود را در آن فرو میکنند که موجبات برقگرفتگی کودکان را فراهم میکند. از طرف دیگر، انگشتان کودکان آن قدر کوچک است که میتواند آن را درون سوراخهای پریز فشار دهند که برایشان حادثهآفرین است. نصب چراغ خواب در اتاق کودک باعث میشود او شب هنگام دچار ترس نشود و اگر برای رفتن به دستشویی از خواب برمیخیزد دچار زمین خوردگی نیز میشود. سیمهای برق را از زیر کفپوش اتاق کودک عبور ندهید. دقت کنید این روکش سیمها خوردگی و پارگی نداشته باشد.
داروها و مواد آرایشی بهداشتی
ممکن است در اتاق خواب کودک قفسهای وجود داشته باشد که شما مواد مورد نیاز کودک از پوشک گرفته تا شیرخشک را درون آن یا روی قفسههای آن ذخیره کرده باشید، دقت کنید همه ظروف پودر کودک، لوسیونها و شامپوها، پمادهای سوختگی را از دسترس کودکان دور نگاه دارید. اتاق کودک محل مناسبی برای نگهداری داروها و قرصها نیست. بنابراین هیچگاه جعبه داروها و کمکهای اولیه را در اتاق خواب کودکتان نصب نکنید. مجسمهها و اشیای زینتی شیشهای را نیز روی میزها و قفسههای اتاق کودک قرار ندهید.